" Mallorca - Calla D'or 2004 "

Hallo

Leuk dat je hier ff kom kijken, om te zien wat wen hebben uit gespook op Mallorca www.alcudia.nl/Mallorca.html in Cala Egos.

Klik voor vergroting op de foto.

 

Dag 1

Op 11 augustus 2004 zijn wij om 09.00 uur naar Schiphol vertrokken om naar Mallorca tegaan.Om 12.00 zouden wij de lucht in gaan maar dat werd een uur later dus om 13.00 uur.Na een vlucht van 2 uur en 20 minuten waren we op Palma Airport geland, daar werden we al opgewacht door onze hostess lissa.Na een uurtje rijden van het airport naar Cala Egos - Cala D'Or, kwamen we eindelijk bij Club Martha's aan.

 

Na ff in checken mochten we naar onze kamer, wat wel ff zoeken was want het was een heel groot complex, maar we hebben het gevonden. We hadden kamer nummer 5207. Toen we binnen waren schrokken we best we in eerste instantie, want er stonden geen bedden maar gewoon 2 banken, waar we dus op moesten slapen (Hier onder zie je een link met kamer 5207 daar staan foto's van de kamer ). Dus zo zag ons kamer eruit eigenlijk niks mis mee toch, maar de badkamer was gewoon het mooist over de hele kamer. Maar ja wat moet je heel de dag in je kamer dus hoe die eruit ziet maal in feite niet uit want je bent toch meer buiten dan binnen, we waren al blij dat we airco hadden want anders was het echt niet uit te houden s'nachts. Nadat we alles een beetje uit hadden gepakt, zijn we een beetje de buurt gaan verkenen. Na wat restaurantjes te hebben beken waar we wel willen zouden gaan eten en nog wat winkeltjes te hebben bekeken, zijn we weer naar de kamer gegaan om ons wat op te frissen.Daarna zijn we wat gaan eten we zijn voor de eerste keer naar de Western Steakhouse geweest is echt een leuke tent met Nederlandse meiden, en erg lekker eten en niet te duur en ook weer niet te goedkoop.We waren denk ik rond 23.00 uur klaar met eten en toen zijn we naar de cocktailbar gegaan aan de overkant van het Western Steakhouse. Daar kan je echt helle lekkere cocktails drinken voor 6.50 euro maar erg lekker. 's Avonds heb ik nog ff een e-mailtje getikt naar familie want ik stuurde ze per dag een e-mail met wat we hebben gedaan, maar die zet ik ook allemaal hier neer is wel leuk om te lezen. En 's nachts nog ff lekker op het balkon van de kamer een drankje gedronken, en toen de eerste keer naar bed toe nou je wilt het niet weten wat voor ramp dat was. Wij met volle moed toch de banken tegen elkaar aangeschoven, omdat we dachten is het toch een 2 pers bed, nou lag dus voor geen meter, dun kussentje, dun matrasje je voelde nog de lattenbodem van de bank en je kon niet languit liggen bank was 1.80 denk ik nog wel kleiner misschien en omdat ik tegen de 2 meter ben weet je het wel.

Dag 2

Na heel wat uurtjes te hebben liggen draaien begon er opeens me weker om 09.30 uur want om 10.30 uur hadden we een meeting met de hostess ( Lissa ). Daar aangekomen was ze er nog niet dus wachten wij nog maar ff op d'r in de lounge van het hotel, en daar kwam ze 5 min later en we waren de enige die op waren komen dagen voor de meeting, na wat informatie die ze ons gaf hebben we besloten om een autootje te huren, zei bellen want ze hadden een aanbieding maar alle auto's waren al gereserveerd. Maar ze wist nog een goed vertrouwbaar verhuurbedrijf, ze liet ons het boekje zien met auto's die ze hadden en Jeroen zei gelijk Citroen Pluriel nou en die is het dus geworden, we hebben die auto voor 3 dagen gehuurd, we zouden maandag 16.08.2004 om 09.30 uur opgehaald worden bij het hotel door dat bedrijf dus we hadden nog wat leuks om naar uit te kijken.Daarna zijn we boodschappen gaan doen bij de SYP dat is de goedkoopste op Mallorca en redelijk groot, je heb er echt van alles van verse vis tot vers vlees, vers gebakken broodjes, echt alles en is ook een leuke winkel om gewoon in rond te kijken, je heb ook op Mallorca de Spar zitten ( SYP en de Spar hebben de overhand daar qua winkel ) maar de Spar is best wel duur en als je 2 Spar winkels bij elkaar heb zitten verschillen die ook nog van prijs onderling.

Daar na zijn we lekker naar het strand gegaan want het zwembad lag al hellemaal vol toen we naar de meeting gingen ( kan je na gaan 3 grote zwembaden en die liggen dan al zo vroeg vol! ) en mensen zeiden wel op www.mallorca.pagina.nl dat het strandje daar erg druk is en niet leuk, nou mensen wij hebben ons daar prima vermaakt en echt druk is het ook niet ok de bedjes zijn vol maar zand genoeg om te gaan liggen ( en tussen 13.15 en 14.30 uur gaan er heel veel mensen af en dan zijn er weer bedjes leeg ), alleen op zaterdag en zondag is het best wel druk want dan gaat de eigen bevolking ook naar dat strandje toe maar dan kan je ook nog steeds leggen hoor!

Nou rond een uur of 17.30 zijn we weer naar het hotel gegaan en zijn we eerst ff het zwembad ingesprongen om ff lekker in normaal water te zwemmen dan in de zoute zee.En dan zo rond 18.15 uur zijn we lekker naar de kamer gegaan en hebben ons daar lekker op ons gemak omgekleed en zijn we naar de Marina van Cala D'or geweest Mallorca Vandaag en als je ziet wat er daar voor boten liggen wordt je hellemaal gek niet normaal meer wat een drijvende huizen zijn dat zeg stond daar gewoon weg te kwijnen niet normaal meer, je kunt daar zelf zo boot huren voor een dag, je moet niet vragen wat dat kost want dat hebben we maar niet gedaan, na wat rond te hebben gelopen zijn we naar een restaurantje op zoek gegaan, daar moest en de betere restaurants zitten van Cala D'or. Nou voor mij stond er niet veel bijzonders op de kaarten omdat ik nog al een moeilijke eter ben, maar ja als je door blijf zoeken vindt je wat.En we hebben wat gevonden een Italiaan, nou we hebben het geweten wat een onpersoonlijke tent was dat zeg, kon geen vriendelijk woordje van ze af waar het bij hun om draaide was hoe sneller ze weg zijn hoe meer mensen we hebben om te eten. Nee, dat was geen suc6en op een gegeven moment was ik klaar met eten Jeroen zat nog te eten en voor mij zaten 2 ouder met kinderen beetje Kakkers, en op een gegeven moment zie ik bij het jongste kind toch een groot beest lopen bij de hand en zij had niks door, dus ik zeg tegen Jeroen kijk er loop een kakkerlak bij dat meisjes hand, en dat meisje maar bewegen met de handjes en had nog niks door dat er wat liep nou ik wou al gelijk opstappen want ik had het ff gehad daar met het eten en dan dat er nog bij, maar toen zei Jeroen dat is geen kakkerlak maar een krekel en dat bleek het ook te zijn maar toch het idee, als je daar zit te eten en er loop zo beest en je denk dat het een kakkerlak is bah. Daarna hebben we een taxi naar het hotel genomen want het wordt je afgeraden s'nachts naar Cala D'or terug te lopen want je moet een stukje door het bos en dat is erg donker, maar voor 4.50 euro zit je van Marina Cala D'or weer in Cala Egos dus dat is niet echt duur. Toen we terug van Cala D'or kwamen gingen we nog ff de straat op en wie stonden daar op de kruising te spellen THE BEATELS ik heb hellemaal dubbel gelegen van het lachen, was wel leuk om te zien en erg druk met de Engelsen.

Dag 3

Vandaag erg laat opgestaan omdat we weer zo lekker hadden geslapen maar niet heus dus tegen 11.00 uur kwamen we pas ons bedje uit, maarja we hebben vakantie hem.Daarna weer ff naar de SYP gegaan om lekkere verse broodjes te hallen, maar we waren dus te laat zo veel brood lag er niet meer. Maarja met een stokbroodje neem ik ook wel genoeg. Rond 1 uur zijn we weer naar het strand gegaan om weer een beetje bij te bruinen en was nog lekker ook. We zijn weer rond een uur of 17.30 uur weg gegaan van het strand, lekker weer ff wezen zwemen in het zwembad en toen weer naar de kamer gegaan. Na iets gedronken te hebben op ons balkonnetje ben ik gaan douchen en wat zag ik tot me verbazing? Dat we familie mier op bezoek hadden in de badkamer maar ik dacht beter mieren dan kakkerlaken. s Avonds werd de Musical Mamma Mia vertoond in het hotel verzorgd door het Animatie team ( dit is de pagina van het animatie team van Club Martha's http://www.cosmo-entertainment.com )maar wij hadden zo iets zal wel niet veel zijn, dus zijn we maar weer lekker gaan eten laat en toen we klaar waren met eten hoorde we kei harde knallen en bleek uit het hotel te komen van de musical nou wij toch maar ff gaan kijken en ze waren nog bezig met de show en zag er toch wel erg leuk uit ze waren bezig met een medley van ABBA nou was echt gewoon geweldig wat die mensen daar neerzetten. Dus toen hebben we toch maar besloten om van de week toch maar iets vroeger te gaan eten zodat we een musical konden zien ( want bijna om de dag hadden ze een musical voorstelling ). Nou na de show zijn we toch maar weer de straat op gegaan voor een cocktailtje te gaan drinken want we dachten we gaan het maar eens flink op het zuipen zetten dan slapen we vannacht misschien ( NOT ! ).Nou toen we terug liepen hebben we de 1ste een de laatste kakkerlak van Mallorca gezien voor de rest hebben we er niet 1 meer gezien. Toen hebben we nog ff een e-mailtje naar de familie gestuurd en zijn we lekker naar de kamer gegaan.

Dag 4

Dag 4 hebben we niks gedaan aangezien ik heel de dag ziek op bed heb gelegen. Dus deze dag van de vakantie is een beetje in het water gevallen en omdat ik beter wil zijn als we de auto hebben, hebben we maar besloten dat ik lekker een dagje bed doe.

Dag 5

Zo vandaag weer hellemaal beter ben van de race af gelukkig.Vandaag was het hier weer een warm dagje.We zijn vandaag weer lekker naar zee geweest zijn weer lekker bij gebruind.Vandaag hadden we het eerste ongeval op het strand mee gemaakt er was een oud engels vrouwtje onwel geworden, was geen prettig gezicht het duurde een half uur dat de ziekenwagen kwam ( je moet hier dus niet opsterven liggen ) en de vriendinnen maar zeggen dat hun vakantie verpest was wat is nu belangrijker de gezondheid van je vriendin of de vakantie? Maarja Engelsen h, dat hebben we hier al gemerkt zijn asociale mensen maarja, je maak ze maar 2 weken mee h.Vandaag weer leker in de Western Saloon wezen eten was weer lekker, Jeroen tomatensoep en mixgril en een halve ananas met vanille ijs, en ik stokbrood kruiden boter ( was al een maaltijd opzich ) en lekkere hamburger en een irische koffie was weer erg lekker, daarna zijn we een cocktail wezen drinken nou ja cocktail was een liter een vulkaan we kregen hem niet op met zijn tween was ook een cocktail voor twee we waren er pas om twaalf uur en morgen moeten we natuurlijk om 9 uur al bij de receptie zitten omdat we dan worden op gehaald door het autobedrijf om onze auto op te halen. Jeroen is er al erg zenuwachtig om dat hij dan eindelijk in zijn autootje mag rijden we zijn er erg benieuwd naar lekker een cabrio, Jeroen heeft al de route voor dag 1 al hellemaal uitgestippeld we gaan naar het mooiste strand van Mallorca, en naar een kerkje en naar de zoutzee en naar de grot waar ja als je onder in de grot bent een bootje komt aanvaren waarop ze klassiek muziek spelen, en als topper met het stoomtreintje dat je gezien moet hebben als je op Mallorca ben geweest ( en dat wil Jeroen ook zo graag).En misschien met de Onderzeer, maar Jeroen is er een beetje bang voor om zo diep onder water te gaan ( 30 meter)dus dat moeten we ff aan kijken ik wil wel.Dus wij zijn lekker vroeg naar bed gegaan voor de BIG DAY!  vaak eten.

Dag 6

Vanmorgen vroeg opgestaan want om 09.30 kwamen ze van autoverhuurbedrijf " Roig " ons op hallen om de auto, de Citroen Pluriel op te hallen die we voor 3 dagen hebben gehuurd dus vandaag gaan we lekker toeren met zijn 2e.Dag 1 van de auto zag er als volgt uit de route, Santanyi-Cala Figuera (mooiste haven)-Santanyi-Ses Salines-Colonia de Sant Jordi-Playa es Trenic (mooiste strand)-Campos-Felanitx-Can Gelat-Porto Chisto (Grotten van Drac)-Can Bordils-Son Servera-Arta-richting Can Son Sureda-CanPicafort- Paquera-Sa Pobla-Muro-Santa margalida-richting Ariany-Petra-Manacor (Parels)-Felanitx-Calonge-Playa D'or.

 

Na hoop geklooi met het dak van de citroen ( we kregen het dak niet meer omhoog hadden ze ook niet voor gedaan ) zijn we eerst weer terug gegaan naar het autoverhuurbedrijf, om te vragen hoe we het dak nu weer dicht krijgen ( Lees e-mail dag 6 ). Na dat die het voor heeft gedaan weten we nu ook hoe je het dak weer omhoog krijg is wel zo slim. In Cala Figuera hebben we de mooiste en oudste vissershaventje gezien, was erg mooi maar een heel klein dorpje waar heel erg veel Duitsers zitten en daar heb je volgens mij ook geen strand, maar hotels zijn er wel. Want we gingen bij een hotel op het terrasje zitten om wat te drinken en omdat ik moest plassen dus wij 2 cola besteld ff gezeten en toen ben ik gaan plassen, nou wat een armmoedig zooitje was dat zeg de bar stond hellemaal vol met vieze borden glazen enz was geen gezicht ( terwijl ze gewoon lekker op de gemak boekjes zat te lezen ) en de wc zagen er ook niet al te denderend uit terwijl je je daar ook moest wassen als je daar sliep. Nadat we de cola hebben op gedronken zijn we weer naar de auto gelopen en zijn we veder gaan rijden.

Nadat we verkeert te zijn terug gereden omdat de bebording hier niet echt geweldig is, zaten we dus weer in Cala D'or, dus hebben we maar besloten om een andere dag naar het mooiste strand te gaan ( anders moesten we weer een heel stuk terug rijden ).

We zijn daar voor inde plaats gereden naar de grotten van Drac. Is erg mooi om te zien maar best wel duur, het duurt een uur ( kosten 8.50 euro p.p ) en dan mag je niet eens filmen of foto's maken. Want aan het einde van de grot kan je video banden dvd's en kaarten kopen met de afbeeldingen erop. Maar het is wel de moeite waard om te gaan als je in de grotten ben wordt het ook steeds kouder en mooier mooi watertjes en als je een kwartier heb gelopen kom je bij het grootste onder grondse meer van Europa daar moet je allemaal op bankjes gaan zitten ( als iedereen zit ben je 20 min veder ) en dan gaan de lichten uit en komen er 3 bootjes aanvaren waarop ze klassiek muziek spellen, het klinkt er mooi. Maar voor kinderen duurde het te lang want die begonnen te praten en te klieren na afloop kan je kiezen of een heel klein stukje met de Gondel over het meertje denk iets van 20 meter of lopend over een brug, wij hebben de laatste gekozen omdat toen wij binnen bij de meer aankwamen de groep voor ons nog stond te wachten om in zo bootje te stappen. Maarja wat ook zo leuk is naar beneden lopen gaat wel maar dan moet je ook weer naar boven al die trappen op. Maar ik ben blij dat ik dat gezien heb.

Daarna zijn we naar Manacor gereden daar staat een helle mooie kerk, maarja van de buitenkant was die erg mooi en van de binnenkant weten we niet omdat die dicht was. Dus toen dachten we, we gaan ff in het plaatsje kijken nou mooi dat er niks open was alles was gesloten ivm sista. Nou dus daar waren we ook weer gauw weg ( hou er rekening mee dat de Sista van 14.00 uur tot 17.00 uur duurt ).

Daarna zijn we naar Calas Las Mallorca geweest een leuk plaatsje met leuke winkeltjes en daar zijn we wat wezen eten bij de Burger King, maar ik vond het daar nou niet echt lekker ik had kipstukjes en die waren nog hellemaal rauw dus dat was minder maar hadden wel leuke hamburgers in shoarmabroodjes, die hadden we hier ( in Nederland )nog niet gezien.

Vanuit Cala Las Mallorca zijn we weer terug naar Cala Egos gereden naar www.clubmarthas.com ons hotel. 's Avonds zijn we vroeg gaan eten want er was een leuke show The Crazy Mix daar deden ze met zijn twee een mix van 62 nummertje in 45 min ( echt van alle soorten muziek ) met elke keer omkleden en dan zag je ze door zo rijsten doek omkleden, we hebben echt in een deuk gelegen om wat ze daar allemaal stonden te doen nee was echt knap, ik doe het ze niet na. Daarna hebben we weer lekker een cocktail gedronken en zijn we weer naar de kamer gegaan want morgen moeten we weer rijden.

Dag 7

Vandaag weer vroeg op gestaan, want we gaan naar de hoofdstad van Mallorca Palma. Om 11.00 zijn wij gaan rijden en zou zo een klein uurtje duren voordat je in Palma ben, maar wij hadden zelf al zoiets van zal wel langer duren ivm de bebording langs de weg die zo slecht is. Na zo 1 uur en 10 min waren we in Palma, ja en dan moet je het centrum nog zoeken, het is in Palma giga druk met verkeer en zoveel rijbanen en zoveel garages, maarja wij moest naar het oude stoom treintje dus wouden we ook daar een beetje in de buurt parkeren. Nou dat lukt e aardig dachten we werd goed aangegeven en toen opeens geen bordjes meer. Dus wij gewoon ff rond gereden en toen hebben we toch maar ergens in een straatje de auto stil gezet om ff op de kaart te kijken waar we nu heen moest, nou dat wisten we nu dus en hebben het gevonden en daar tegen over was ook een parkeer garage dus dat scheelde weer. Nou wij de auto geparkeerd en toen zijn we tikkets wezen kopen voor het treintje (koster 11 euro een retourtje) en wij waren daar om 13.10 uur en het treintje zou om 13.30 uur naar Soller rijden. Wij het treintje ingestapt want die kwam ook net aan en zijn toen gaan zitten ( de meeste mensen zeggen dat het heel erg krap is om te zitten maar dat is dus echt niet waar h, genoeg been ruimte vond ik ) nou toen dacht ik van ff het foldertje kijken wat je bij je tickets kreeg en wat zag ik tot me verbazing dat het treintje pas om 18.30 uur terug zou rijden naar Palma, dus ik zei dat tegen Jeroen en die zei ook gelijk maar dat hallen we niet en plus dat je daar verplicht ben om 3,5 uur rond te lopen, maar ja wat als er nou niks te doen is?( want we wilden niet met donker terug rijden naar Cala Egos omdat er langs de wegen geen lichten staan + dat je ook niet kan zeggen ik ga nu terug want het volgende treintje ging pas om 18.30 uur) dus toen zei Jeroen nou dan gaan we proberen de kaartjes terug te verkopen, wij weer naar het loket en uitgelegd dat we dat niet haalde, maar dat maakte niet uit we konden gewoon zonder probleem ons geld terug krijgen dus dat scheelde weer, maar aan de ene kant vonden we het wel jammer want de rit met het treintje moest leuk zijn en veel mooie foto's maken en sinaasappels plukken nou dat hebben we dus niet kunnen doen.

Toen zijn we maar eerst een broodje gaan eten ergens in een croissanterie, daar hebben we lekker iets genuttigd en zijn daarna Palma ingelopen om lekker te schoppen. Want we wilden en cdtje hebben met een nummer erop die daar heel erg veel wordt gedraaid "Soul Control - Chocolate ( Choco Choco ) spanisch versie, en we hebben hem gelukkig wel en we moesten nog een verjaardags kaartje hebben voor me nichtje die 2 werd ( en die hebben we ook nog gevonden ) daarna zijn we echt het centrum ingelopen met alweer het probleem dat het weer sista was maar er was nog wel genoeg open hoor, op een gegeven ogenblik als je flink wat straatje inloop krijg je allemaal smalle straatjes met heel veel winkeltjes erin dat is echt leuk zit een hoop. Daarna kwamen we bij een hele grote kerk ( naam is me ontschoten ) die er aan de buitenkant heel erg mooi was want die kerk stond langs het water en dan zag je hem weer spiegelen in het water, maar de binnenkant hebben we niet gezien want ze waren hem aan het renoveren, dus dat was ook wel jammer, en de garage die Gaudi heeft gemaakt ( die vent van Barcelona die alles betegelde met mozaek steentje ) hebben we niet gevonden terwijl die ook heel erg mooi en groot moet zijn, zelfs de binnenkant van de garage moet erg mooi zijn van horen zegen. Rond een uurtje of 5 hebben we Palma weer verlaten want we hadden het wel gezien daar je moet Palma vergelijken met Barcelona ( ze noemen het daar ook wel klein Barcelona ) maar Barcelona vind ik persoonlijker veel leuker. Maarja misschien dat het 's avonds ook wel veel gezelliger is daar, maar dat weten we niet omdat we daar 's avonds niet geweest zijn. Maar als je in Mallorca ben moet je er zeker ff gaan kijken is wel de moeite waard.

Toen we weer thuis in het hotel waren, zijn we gelijk gaan douchen want we waren heel erg stoffig en omdat ze daar met de weg bezig waren en wij natuurlijk in onze Cabrio reden hihihi en niet 1,2,3 het helle dak erop konden zetten, gaat een beetje moeilijk stoppen op de snelweg om je dak erop te zetten. Toen hebben we 's Avonds weer heel erg lekker gegeten en zijn we weer een beetje betijds naar bed gegaan ( en niet geslapen AGAIN ) want morgen weer toeren. Morgen gaan we naar de watervallen rijden ( waar niemand iets van weet dat ze hier bestaan terwijl die hier al 2 jaar wonen ) maarja dat staat op de ANWB kaart en het staat er duidelijk op aangegeven dus we zijn benieuwd of die wel bestaan.

Dag 8

Vandaag ook weer beetje betijds opgestaan (voor ons doen dan). Vandaag gaan we de noordkant van Mallorca berijden.

Route dag 3 van de auto: Cala D'or-Felanitx-Vilafranca de Bonany-Sant Joan-Sineu (daar is er markt vandaag)-Inca(echt een heel leuk dorpje voor een voet van een berg)-Selva-Escorca-Embalse de Grog Blau (daar had je een stuwmeer en erg mooi blauw helder water)-Fornalutx- Soller ( waar we eigenlijk met het stoomtreintje heen zouden gaan)-Livcalcari-Deipa-Banyalbufar-Estellencs-Mirador Desaroca-Andratx-Palma en dan via Palma weer naar Cala Egos.

Vandaag rijden we dus naar de watervallen ben echt benieuwd als ze bestaan hier? En we stoppen in Sineu nog voor een markt te bezoeken. Na we weer zo rond 11.00 uur zijn vertrokken uit Cala Egos rijden we eerst richting Sineu. Nadat we hier waren aangekomen en de auto geparkeerd hadden wat vrij makkelijk gaat hier zijn we naar de markt gelopen. Eenmaal op de markt aangekomen zag het er best druk uit en het marktje stop op een plein met daarop best veel kraampjes. Na de markt wat opgelopen te hebben en al wat kraampjes hebben gezien, wat toch echt bijna allemaal het zelfde is petjes, tasjes, zonnebrillen, gekopieerde cdtjes, nootjes, snoepkraam ( maar dat zag er niet echt lekker uit want er stonden baken wijngums met kersjes bijvoorbeeld waarvan de wijngums door de hitte hellemaal gesmolten waren was echt drap), goud en sponsen waar ze een vermogen voor vragen een klein sponsje koste al 12 euro. Dus toen wouden we ff wat drinken en kwamen we bij zo marktkoopmannen caf uit na zo denk ik 15 min gezeten te hebben hadden we nog geen bestelling doorgegeven maarja ik dacht moet toch plassen loop ik ff naar binnen nou binnen aangekomen ff gevraagd waar de wc's zijn en die vrouw zei langs de keuken en dan de trap op ik gedaan en toen liep ik langs de keuken en toen schrok ik ff, wat zag dat eruit zeg die keuken echt een zwijnenstal echt vies maarja ik hoefde daar toch geen eten te hebben. Nou toen ik buiten kwam was er nog niemand langs geweest om de bestelling op te nemen toen zijn we maar weg gegaan en weer gaan lopen en op de markt maar een blikje drinken gekocht. Op een gegeven moment kwamen we langs een stal met allemaal dieren in hokjes nou dat was ook beest zielig heel veel ganzen in een kistje en kuikens kippen, duiven, pauwen, konijnen, enz dus ik had gelijk een rot gevoel toen ik daar liep en ik was al blij dat we in Cala Egos hellemaal geen zwerf dieren hebben gezien. Na een tijdje daar gelopen te hebben zijn we weer naar de auto gegaan en eenmaal bij de auto aangekomen zaten er allemaal foldertjes tussen de ruitenwissers en dachten ff kijken en toen zagen we op een foldertje de beruchte watervallen staan maar wat bleek nou dat die watervallen in een dierentuin leggen, ja en daar hadden we nu net geen zin in een dagje dierentuin vind ik zonde van de dag, dus watervallen hebben we niet gezien dus vanuit Sneu zijn we bij Caimari de bergen ingereden dat is echt een mooie en waanzinnige toch wat een uitzicht heb je weer vanaf die berg, er zijn ook speciale foto stops daar vandaan kan je dan mooie foto's nemen is echt de moeite waard. Alleen het is eng als er zo grote touringbus op je afkom gereden die rijden echt hard door de bergen maar ze zullen het wel gewent zijn ben blij dat ik niet in zo bus zat maar in onze Pluriel. Toen kwamen we bij Embalse de Grog Blau waar het stuwmeer leg, is ook mooi om er ff te stoppen en een broodje te eten of zo je heb erg mooi uitzicht daar. Na daar een tijdje te hebben gezeten zijn we weer door de bergen gereden waar we op een gegeven moment in Soller aan kwamen. Soller lig ook aan de voet van de berg, maar is echt een heel klein dorpje als we daar gisten 3,5 uur zouden moet blijven voordat we weer terug konden had ik niet echt zien zitten hadden we in zo dorpscaf moeten gaan zitten hihihi. Maar als je weer een stukje de berg op rijdt, heb je een mooi uitzicht over Soller.Na weer een tijdje te hebben gereden en we in Andratx waren zijn we weer via Palma terug gereden naar Cala Egos, maar die berg rit is erg mooi maar trek er wel ruim 2 uur voor uit als je door de bergen rijdt en voordat je er weer uit bent.

Nadat we weer bij het hotel waren hebben we de auto hellemaal uitgeruimd en weer in orde gemaakt dat we hem zo dadelijk weer terug konden brengen naar Roig het autoverhuurbedrijf, maar eerst ff naar de kamer ff wat drinken en de troep daar afgooien. Tegen 19.00 uur zijn we de auto terug gaan brengen in Cala D'or, na de auto afgetankt te hebben werden we door de mensen weer terug gebracht naar het hotel en weer met zo luxe car, ja als je een auto ga huren doe het dan bij hun is echt een goed en betrouwbaar bedrijf.

En weer bij het hotel aangekomen zijn we nog ff lekker een duik gaan nemen in het zwembad doet je erg goed na een dag lang in de auto zitten in de warmte. Het aantal gereden kilometers is:

1.      Dag 1 139,5 kilometer

2.      Dag 2 143,2 kilometer

3.      Dag 3 208,7 kilometer

--------------------------------

Totaal: 491.4 kilometer over 3 dagen.

Vandaag hebben we ook lekker een pizza in het hotel gehaald, want om 22.15 uur werd de Musical Greas uitgevoerd, was weer een enorm suc6. Had van de week al met een van de personen van het animatieteam 's nachts zitten praten ( Martijn heet hij ) en die vertelde ook dat ze eerst een maand in opleiding moeten en dat er 1 x per jaar en choreograaf langs komt om alle danspasjes enzo voor te doen, en hij zegt ook dat hij daar voor de sport is, de andere voor de kinder animatie de andere voor de dans enz, maar ze doen 's avonds wel allemaal mee met de opvoering van de musicals, en dat is echt geweldig gewoon we hebben er steeds met plezier naar zitten kijken. Van de week krijgen we nog de Disney show Moulin Rouge Millennium Mix enz.

 

Dag 9

Vandaag erg laat opgestaan 11.30 uur ( maar weer niet geslapen ) en zijn we weer lekker naar het strand gegaan, we hadden van de week al een duikbril gekocht om ff te gaan snorkelen in de zee ( aan het strandje bij het hotel ). Omdat we van de week al zoveel visjes zagen als we op ons luchtbedje op de zee dreven. En nu konden we ze nog beter zien. Wat een hoop soorten vissen zwemmen er hier zeg, van groot tot klein, van blauw tot zwart enz. Je kunt hier dus goed snorkelen in de zee was echt leuk. Alleen stond de laatste dagen de wind verkeert en hadden we allemaal kwallen ik dacht dat ik de enigste kwal was die in het water was, maar toen waren er echte kwallen witte, bruin met witte tentakels met zwartballetjes erop. Maarja daar kom je ook wel weer overheen!

Nou voor de rest van de dag hebben we alleen nog maar gezwommen in het zwembad en gegeten maarja als ik dat ook allemaal moet uitleggen wat en hoe we eten daar heb ik geen zin in ( Lees daarvoor de e-mailtjes die onder aan deze pagina staan die we naar de familie hebben gestuurd ). Plus dat we nu ook zandvlooien in de kamer hebben omdat er niet echt goed wordt schoon gemaakt de badkamer wel maar de kamer en balkon laat zich te wensen over lag me een berg zand op balkon maar dat halen ze gewoon niet weg. Maarja als je ze ook nog in je bed heb, wordt je lekker elke keer gestoken.

Dag 10, 11, 12, 13 en 14

Nou deze dagen hebben we alleen maar aan het strand gelegen en ons weer heerlijk vol zitten vreten. Wil je echt weten wat we als nog gedaan hebben lees dan onze e-mailtjes hier onder aan de pagina.Hier onder zie je hoe wij onze kamer achter lieten Whahahahaha.

Dag 15

Vandaag is ons laatste dag hier op Mallorca. Vanmorgen vroeg opgestaan want om 11.00 uur moesten we de kamer uit zijn( plus dat we afscheid moesten nemen van ons medebewoners van onze badkamer de Familie Mier die zal ik wel missen hoor ;-).

Maar wij hadden voor die dag nog een kamer geboekt zodat we nog konden douchen enz voordat we naar huis moesten. Maar we moesten wel naar een ander appartement "Bolero" omdat onze kamer vol was. Nou wij hadden al zoveel over dat complex gehoord dat we bij waren dat we daar niet zaten ( www.clubmarthas.com ) en klik dan op Bolero p.s in Bolero kom je alleen als je via www.neckermann.nl (en anders kom je gewoon in de complexen met airco).Dat konden we nog een dagje huren voor 30 euro best wel een hoop geld voor die 6,5 uur dat je nog bij je hotel zit want 18.30 uur zouden we opgehaald worden en naar het vliegveld gebracht worden. Nou toen we bij Bolero aankwamen en voor onze deur stonden en we de deur open deden zag het er toch leuk uit + dat er ook een normaal bed in zit wel 2x1 maar dat maak niet uit beter dan een bank waar wij 2 weken op hebben gelegen. Toen we 10 min binnen waren liep het water ons over de rug zo warm is het daar binnen dan valt die 30 euro wel mee je krijg er gratis een sauna bij. Want er was geen airco in dat complex aanwezig maar de volle zon staat elke keer op de gebouwtjes dus das niet fijn.

Dan ben ik wel blij dat we airco hadden. Na onze koffers daar hebben neer gezet zijn we naar hotel La Miranda gelopen want daar rijdt een treintje en die brengt je voor 2 euro naar Cala D'or ( want we moesten nog wat shoppen en je moet toch wat doen op je laatste dag ) maar ja het treintje reed niet was kapot. Dus wij weer naar het hotel en hebben daar gevraagd of ze een Taxi wilde bellen en binnen 2 min was die er. Toen we in Cala D'or waren hebben we lekker door Cala D'or gelopen was wel weer erg warm vandaag en dat is niet leuk als je naar huis moet en de regen weer tegemoet ga. Na wat luchtjes te hebben gekocht ( is trouwens niet normaal wat je daar bij krijg hier in Nederland krijg je 2 monstertjes erbij en daar en 2 Tubes Joop, Cool Water en een Tube van Calvin Klein badschuim is toch niet meer normaal ) en Jeroen heb nog zo Puma tasje gekocht ( nee geen handtas !!!!! ). Daarna hebben we nog ff een broodje bij Burger King gegeten en toen we alles hadden gekocht wat we moesten hebben, hebben we weer een taxi naar het hotel genomen 5 euro is geen geld toch. Daar aangekomen hebben we wat gedronken en is Jeroen lekker ff in bad gaan liggen en ben ik ff op een echt bed gaan liggen maar ja voor je het weet was het 17.45 uur en ik moest nog douchen nou ik snel onder de douche gesprongen en de rest van de spullen weer ingepakt en alles nagelopen als we alles hadden en hebben ons daarna uit gecheckt. Toen hebben we nog zo 15 min zitten wachten en daar was Lissa die ons op kwam hallen om naar het vliegveld te gaan. Rond 20.00 uur waren we op vliegveld Palma ( na een wild ritje met het busje die niet al te lekker meer was volgens mij was de versnelling kappot hij reed niet harder dan 80 ook op de snelweg ). Toen we ingecheckt hadden op het vliegveld en gelukkig weer een plaatsje bij de nooduitgang hadden zijn we daar nog ff lekker gaan schoppen en nog ff wat gegeten. Rond 21.30 zijn we naar onze Gate gelopen want we mochten weer instappen en we waren natuurlijk weer bijna als laatste. Toen rond 22.00 uur vlogen weg, weg uit het al zo mooie warme Mallorca naar het koude kipelandje Nederland waar het op dat moment 15 graden was :-( . ZO rond 00.20 landen we op schiphol we hadden een goede vlucht gehad voor we het wisten zaten we al weer op schiphol. En toen waren we weer in Nederland.

Hier nog wat Emails wat we naar het thuis front stuurde ( let niet op de spelfouten de toetsen zaten daar anders LOL).

emails

 

Nou dit was onze vakantie zo beetje en onze conclusie over Mallorca is:

1.      Een waanzinnig eiland.

2.      Cala Egos is toch wat meer voor gezinnen met kleine kinderen, maar als je voor je rust ga zit je daar ook goed.

3.      Het is daar mooi om met een autootje te toeren.

4.      Boodschappen zijn vrij goedkoop ( als je bij SYP koop) in tegenstelling tot Nederland.

5.      Sigaretten ook lekker goedkoop.

6.      Club Martha's goed complex goed onderhouden elke dag animatie van 10.30 tm 23.30 uur voor jong en oud.

7.      Mooi klein rustig strandje op 2 min lopen vanaf Martha's

8.      Eten in het restaurant is wat minder hoor ik van mensen die daar aten in het complex.

9.      Wil je lekker eten ga dan naar Western Saloon, Tonny's en voor cocktails naar Mambu tegen over Tonnys en Western Saloon.

10.  Ja, heb je nog vragen e-mail me maar.

11.  En de D-tourse een geweldig bedrijf vooral hostess Lissa is een leuke spontane meid.

12.  Cijfer Martha's 7.5

 

 

Nou we hopen dat jullie het een beetje leuk vonden.

 

 

 

 Hit Counter

 

Typefouten voorbehouden.